Sočne šnicle s bešamel sosom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Sočne šnicle s bešamel sosom
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 2
10/11/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje115 min.
Ukupno135 min.
Porcije3
"Nisu dovoljne samo šnicle, potreban je i sos da bude potpun kulinarski praznik"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Izlupamo šnicle blago i pospemo ih začinima. Ostavljamo ih da se začine oko pola sata, nakon čega ih pržimo sasvim kratko (1-2 minuta) u zagrejanom ulju. Poređamo ih u posudu za pečenje i pečemo na 180 stepeni oko 70 minuta ili dok ne budu gotove.

U međuvremenu se pozabavimo pravljenjem sosa. Za taj cilj zagrevamo maslac na slaboj vatri u odgovarajućoj posudi i dodajemo brašno. Ostavljamo ga da se proprži na kratko dok neprestano mešamo.

U tankom mlazu sipamo mleko i nastavljamo da mešamo. Na kraju stavljamo začine i kačkavalj, nako čega sklanjamo s ringle. Pripremljenim sosom prelivamo šnicle i zapečemo celo jelo desetak minuta.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: