Način pripreme
Počinjem sa bešamel sosom, zato što želim da se ohladi. Po prvi put pravim takav sos i malo sam eksperimentisala.
U malu šerpu stavljam 2 supene kašike brašna klasik i 1 čašu tople vode. Počinjem da mešam dok smesa ne postane homogena sa konzistencijom boze. Ako je mnogo retka, dodajem još brašna i ako je mnogo gusta - vodu.
Nisam imala maslac pod rukom i zato u smesu dodajem 60-70 ml ulja i ponovo mešam dok ne postane homogeno. Stavljam šerpu na srednje zagrejanu ringlu i nakon nekoliko minuta dodajem sveže mleko.
Mešam dok ne provri i skidam sa ringle. Ako vam smesa počne zagorevati po dnu, dodajte još vode ili mleka. Dodajem 2 jaja (u ovom slučaju ne odvajam žumanca i belanca, već koristim celo jaje) i nastavljam da mešam. Ako ne možete da nađete domaća jaja, bilo bi dobro ponovo da prokuvate sos nakon što ih dodate.
Za šnicle sam sitno iseckala beli luk i luk. Zagrevam ulje u tiganju i propržavam ih dok postanu zlatasti.
Dodajem prethodno začinjene svinjske šnicle i kada su skoro gotove, sečem jabuku na krugove i ređam je ispod njih. Stavljam poklopac tiganja i kuvam još nekoliko minuta.
Gulim bejbi krompiriće i odsečem oba njihova kraja kako bi mogli da stoje uspravno. Vadim već izgoreli luk i beli luk iz ulja i stavljam krompire. Zatvaram poklopcem i nakon nekoliko minuta ih okrećem. Ponavljam dok ne postanu zlatkasti sa obe strane.
Ređam tanjire i serviram. Priznajem da je u mojoj dekoraciji tanjira zelena salata bila višak.
Prijatno sa svinjskim šniclama sa krompirom i bešamel sosom!