Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Svinjske šnicle sa pečurkama i kiselom pavlakom

Svinjske šnicle sa pečurkama i kiselom pavlakom

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Svinjske šnicle sa pečurkama i kiselom pavlakom
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Dok ne probate ove šnicle, ne možete znati šta znači ukusno svinjsko meso."

Potrebni sastojci

  • svinjske šnicle - 4 komada
  • pečurke - 300 g konzervirane
  • crni luk - ½ glavice
  • so
  • biber
  • brašno - 1 kašika
  • kisela pavlaka - 250 g
  • belo vino - 50 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Šnicle istanjite čekićem za meso, posolite i pobiberite. Poređajte ih u pleh i sipajte malo ulja. Zapecite ih na 200 stepeni oko 25-30 minuta.

U tiganju upržite ½ sitno naseckane glavice luka. Dodajte pečurke i nakon nekoliko minuta dodajte brašno.

Promešajte i ulijte vino i oko 150 ml vode. Ostavite da se kuva 10 minuta i dodajte umućenu kiselu pavlaku, so i biber.

Promešajte i nakon 1 minute prelijte šnicle. Vratite u rernu na desetak minuta. Poslužite šnicle sa sosom i pireom od krompira.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: