Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pileća krilca sa domaćim barbikju sosom

Pileća krilca sa domaćim barbikju sosom

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Pileća krilca sa domaćim barbikju sosom
Fotografije: Dobrinka Petkova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Urednice koje dobro jedu traže posao degustatora pilećih krilaca sa ili bez barbikju sosa"

Potrebni sastojci

  • pileća krilca - 12 - 14 komada
  • so
  • biber
  • za sos
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • kečap - 350 ml
  • soja sos - 2 kašike
  • balsamiko sirće - 2 kašike
  • med - 2 kašike
  • so
  • biber
  • voda
* merne jedinice

Način pripreme

Oprana i očišćena krilca se poređaju u podmazanu posudu za pečenje. Posole se i pospu biberom. Preliju se uljem. Peku se na 220 stepeni 30-35 minuta.

Napravi se sos tako što se najpre dinstaju luk i beli luk u malo ulja. Nakon što omekšaju dodaje se med. Ostavlja se nekoliko minuta da se karamelizuje dok se povremeno meša. Dodaje se soja sos i balsamiko sirće.

Meša se dobro i dodaje se kečap. Sipa se još malo vode ako je neophodno. Sos se ostavlja da se kuva nekoliko minuta. Posoli se i pospe biberom.

Meša se i sklanja sa ringle. Izvade se krilca nakon 30-35 minuta i mažu se delom sosa. Vraćaju se nazad u rernu na 10 minuta. Krilca se serviraju sa preostalim sosom i garnirungom po izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: