Način pripreme
Stavljamo ulje u šerpu da se ugreje. Operemo meso. Koristimo masnije, ne suvo. Meso sečemo na komade i pržimo u ugrejanom ulju.
Luk sečemo na polumesece. Pečurke očisimo i sečemo po dužini na komade. Očistimo šargarepu i sečemo na krugove. Papriku sečemo na male komade. Peršun sitno sečemo.
U meso dodajemo luk, papriku i pečurke da se i oni malo dinstaju.
Oljuštimo krompir i sečemo na velike kockcie. Skidamo sa vatre. U đuvečaru stavljamo dinstano povrće, peršun i krompir. Sve pomešamo. Začinimo solju i biberom po ukusu.
Dodajemo ulje, ako je potrebno. U đuvečaru sipamo 2 šolje tople vode i poklopimo. Pečemo u hladnoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo.
Kad bude gotovo jedemo dok je još toplo sa čašom vina.
Neka vam je slatko!