Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Đuveč»Povrće sa mesom u glinenoj đuvečari

Povrće sa mesom u glinenoj đuvečari

MarianaMariana
Šef kuhinje
267822k
Povrće sa mesom u glinenoj đuvečari
Fotografije: Mariana
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
160 min.
Porcije
4
"Nećete pogrešiti i svaku put će biti božanstvenog ukusa"

Potrebni sastojci

  • luk - 2 glavice, star
  • žuta paprika - 1 komad
  • svinjsko meso - 600 g
  • pečurke - 400 g
  • peršun - 1/2 veze
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • ulje - 100 ml
  • šargarepa - 2 komada
  • voda - 2 šolje
  • krompir - 500 g
* merne jedinice

Način pripreme

Stavljamo ulje u šerpu da se ugreje. Operemo meso. Koristimo masnije, ne suvo. Meso sečemo na komade i pržimo u ugrejanom ulju.

Luk sečemo na polumesece. Pečurke očisimo i sečemo po dužini na komade. Očistimo šargarepu i sečemo na krugove. Papriku sečemo na male komade. Peršun sitno sečemo.

U meso dodajemo luk, papriku i pečurke da se i oni malo dinstaju.

Oljuštimo krompir i sečemo na velike kockcie. Skidamo sa vatre. U đuvečaru stavljamo dinstano povrće, peršun i krompir. Sve pomešamo. Začinimo solju i biberom po ukusu.

Dodajemo ulje, ako je potrebno. U đuvečaru sipamo 2 šolje tople vode i poklopimo. Pečemo u hladnoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo.

Kad bude gotovo jedemo dok je još toplo sa čašom vina.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: