Način pripreme
U posudi se namrvi keks na sitno. U posudi se zagreva pavlaka, dodaje se maslac, tečna čokolada i šećer u prahu. Promeša se, sklanja se sa ringle da ne zagori.
Keks se pospe viskijem za aromu, sipamo smesu od pavlake, namrvljene lešnike na sitno, tahini, kakao i sve se dobro promeša u lepljivu smesu.
Ako je još suva, pospite sa malo svežeg mleka ili vode. Preko prozračne folije, blago posute šećerom u prahu, kašikom se sipa keks smesa, oblikuje se u salamu, uvija se u rolat, krajevi se vezuju kao bombona.
Ostavlja se 1 sat u zamrzivaču - da se brže stegne, posle se izvadi i ostavlja u frižideru bar 3 sata, ali čak je i to malo vremena, jer se keks još mrvi.
Iseče se oštrim nožem na kriške i jede s apetitom. Najukusnije je sledećeg dana, ali ko će da čeka!