Šnicle na roštilju

23/01/2018
"Uopšte nije teško da zavedete nekog muškarca - prosto ugrejte roštilj "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano327
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjske šnicle - 4 komada
  • za marinadu
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • rakija - 50 ml
  • soja sos - 5 supene kašike
  • biber - 2 prstohvata
  • kumin - 2 prstohvata
  • piment - 1 kašičica, mleven
  • sok od limuna - od 1/2 limuna
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite svinjske šnicle u najlon kesu i izlupajte ih da se malo istanje. Poređajte u pleh na jedan red, stavite biber, kumin, piment, sok od pola limuna.

Okrenite i sa druge strane začinite na isti način. Dodajte soja sos i maslinovo ulje i pokrijte pleh folijom. Stavite u frižder da se marinira 6 sati.

Pre pečenja izvadite pleh iz frižidera na sobnu temperaturu 30 minuta.

Ugrejte roštilj ili gril tiganj i stavite šnicle da se peku, okrenite i sa druge strane.

Najodgovarajuće meso je od vrata, grudi ili kolenica. Sa istom marinadom možete napravite slaninu na roštilju.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar