Način pripreme
Rerna - 170 g
Kalup za kuglof - 28/12 cm
U kaserolu sipajte 4 supene kašike vode i celu pokrijte šećerom. Ostavite na umerenoj vatri dok se karamela ne pripremi, dok ne dobije tamnozlatnu boju. Da se šećer ne bi kristalizovao za vreme pripreme karamela, prođite četkom, potopljenom u hladnu vodu po ivicama kasrole. Nemojte mešati, samo mrdajte kaserolu.
Gotov karamle sipajte u kalup. Rasporedite po celoj površini. Ostavite sa strane.
U posudi miksera, normalnom brzinom, umutite jaja, mleko, hladnu kafu i na kraju dodajte karamel. Mešajte dok se ne integriše. Sipajte smesu u kalup. Stavite na paru, na dno pleha za paru prvo stavite pamučnu krpu, sipajte vodu i stavite kalup sa flanom.
Pamučna krpa pomaže da se smesa bolje ispeče.
Pecite na 170 stepeni oko 60-70 minuta. Kad zabodete drveni štapić u sredinu, treba da izađe suv.
Ostavite na pari dok se voda ne ohladi, a nakon toga izvadite i ostavite da se ohladi jednu noć na sobnoj temperaturi.