Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Sladoled torta»Sladoled torta sa kondenzovanim mlekom i malinama

Sladoled torta sa kondenzovanim mlekom i malinama

Sladoled torta sa kondenzovanim mlekom i malinama
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
8
"Odlična i veoma sveža sladoled torta, koju možete pojesti sa zadovoljstvom ​"

Potrebni sastojci

  • slatka pavlaka - 700 ml
  • kondenzovano mleko - 400 ml
  • želatin - 10 g
  • maline - 500 g
  • karamelizovane jabuke - 3 kašike
  • mafini - 4 komada, čokoladni
  • preliv od maline
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite želatin u hladnoj vodi da nabubri.

Sipajte pavlaku u šerpu i lagano zagrejte na šporetu, a da ne dostignete tačku ključanja. Dodajte kondenzovano mleko i promešajte.

Zagrejte želatin i dodajte ga u smesu.

Mali pleh za pečenje obložite plastičnom folijom. Sipajte malo smese. Po vrhu poređajte kriške od mafina, pospite karamelizovanim jabukama i malinama, ostavite deo za dekoraciju.

Sipati ostatak smese.

Pokrijte folijom i stavite pleh u zamrzivač da se stegne.

Gotovu sladoled tortu pažljivo okrenite na odgovarajući tanjir.

Skinite foliju, pospite malinama i prelivom od malina.

Isecite i poslužite sladoled tortu.

Sladoled torta sa kondenzovanim mlekom i malinama je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: