Način pripreme
U metalnu posudu stavite šećer, vodu i sok od limuna, kuvajte dok se potpuno ne rastopi šećer i dok ne postane zlatan (nemojte ostavljati previše da ne bi bio gorak). Rasporedite u posudice za krem karamel.
Umutite jaja mikerom dok ne dobijete homogenu smesu, dodajte kondenzovano mleko, toplu vodu, vanilu, sitno izrendanu koru limuna i dobro promešajte. Rasporedite krem u posudice, preko karamela.
Poređajte ih u pleh sa hladnom vodom i stavite u prethodno ugrejanu rernu na 140 stepeni i pecite 90 minuta, na svakih 20 minuta stavljatje po 3-4 kockice leda u pleh (da krem karamel ne bi imao rupice).
Ostvite posudice da se ohlade u plehu sa vodom, da se karamel potpuno rastvori.
Hladan krem karamel staviteu frižider da se dobro ohladi, servirajte okrenute na tacnice.