Krem karamel sa kondenzovanim mlekom

Toni AleksovToni AleksovDžedaj18952
10/04/2017
"Pitali smo deset slučajnih prolaznika, da li im se sviđa ovaj krem karamel, ali nam nisu odgovorili dok nisu pojeli sve "
Priprema10 min.
Kuvanje70 min.
Ukupno80 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 809
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kondenzovano mleko - 700 ml
  • jaja - 5 komada
  • sveže mleko - 200 ml
  • šećer - 150 g
* merne jedinice

Način pripreme

Rasporedite šećer u kalupe za krem karamel. Stavite kalupe u zagrejanu rernu na 180 stepeni dok se šećer ne karamelizuje i izvadite ih. Umutite jaja sa kondenzovanim mlekom, dodajte sveže mleko i promešajte.

Napunite kalupe ovom smesom i postavite ih u dublji pleh. Ulujte mlaku vodu do sredine kalupa i stavite ih u rernu. Pecite na 160 stepeni oko sat. Gotov krem karamel ostavite da se ohladi u plehu sa vodom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar