Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Mafini»Dijtetski keksići sa voćem

Dijtetski keksići sa voćem

Velichka ShtarbanovaVelichka Shtarbanova
Šef kuhinje
258571k
Dijtetski keksići sa voćem
Fotografije: Velichka Shtarbanova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
12
"Slobodno jedite - em su ukusni, em su dijetetski, a i sa voćem su"

Potrebni sastojci

  • jabuka - 1 komad (mala)
  • kruška - 1 komad (mala)
  • pomorandža - 1 komad (mala)
  • pečena bundeva - 100 g
  • suvo grožđe - 2 kašike
  • kikiriki puter - 1 kašika
  • laneno seme - 1 kašika, puna
  • ovsene pahuljice - 4 kašike
  • brašno od spelte - 2 kašike
  • soda bikarbona - 1 kašičica, ravna
  • sirće - 1 šoljica
  • ulje - 2 kašike
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • kakao - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

U bledner stavite opranu jabuku, kojoj ste prethodno uklonili semenke, i krušku (nije potrebno da je ljuštite), iseckanu na kockice. Oljuštenu pomorandžu (dobro je oljuštite, tako da nema bele kore na njoj), podeljenu na kriške, parče pečene bundeve, suvo grožđe, kikiriki puter, laneno seme, ovsene pahuljice, ulje i vanilin šećer. Poklopite blender i sve izblendujte.

Kada dobijete smesu bez komadića voća, zaustavite bledner, sklonite poklopac, pa dodajte brašno od spelte, sodu i sirće. Mešajte kašikom.

Rasporedite smesu u silikonske ili papirne korpice za mafine, tako da vam malo ostane od smese. Dodajte kakao, promešajte kašikom i rasporedite preko bele smese. Poravnajte.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na umerenoj temperaturi dok čačkalica, kada je stavite u kolač, ne bude suva.

Poslužite dijetetske voćne keksiće za doručak ili desert, garnirane po želji.

Varijante:

- sa sitnim sirom i medom;

- sa kikiriki puterom i jabukom ili kruškom;

- sa tahinijem od susama sa medom;

- sa pekmezom od rogača ili grožđa.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: