Domaće ovčije kiselo mleko

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
29/04/2018
"Pogledajte kako da napravite domaće ovčije kiselo mleko - pravi recept, korak po korak "
Priprema20 min.
Kuvanje180 min.
Ukupno200 min.
Porcije7
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano792
  • Pregledi tokom meseca35
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prvo procedite meko kroz gazu ili sitnu cediljku. Sipajte ga u veliku šerpu ili ga podelite u dve šerpe.

Obavezno kuvajte mleko na pari, da ne zagori. Kad se podigne, isključite i ostavite da se ohladi, da može, kada stavite prst da ga zadržite.

U tegle sipajte po 2 kašičice kiselog mleka i dobro promešajte, sipajte sveže mleko i ponovo promešajte.

Pokrijte najlon poklopcima i gotove tegle stavite na novine ili kesu.

Uvijte ih u ćebe i ostavite tako 3 sata, nakon toga izvadite i stavite u frižider.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti