Način pripreme
U posudu sipajte brašno, prašak za pecivo i so.
Sipajte vodu, maslinovo ulje i sok od limuna, mešajte kašikom testo, treba da bude kao testo za kolač, ali malo gišće.
Ravnomerno rasporedite na tanak sloj, na papir za pečenje ili aluminijumsku foliju. Poravnajte mokrom kašikom i pospite crnim susamom.
Stavite u ugrejanu rernu na 175 steepni oko 25-30 minuta ili dok ne vidite da ivice počinju da dobijaju braon boju/tamne. Možete ostaviti nekoliko minuta u iskljjučenoj rerni.
Čim izvadite iz rerne, ostavite da se malo ohladi, ne potpuni i isecite na kockice ili pravougaonike, kako vam se dopada. Ako probate da sečete kada se potpuno ohladi, postoji mogućnost da će se polomiti, zato što se stvrdnu.
Budu veoma ukusne, hrskave i u isto vreme sa teksturom koja se mrvi.
Jedna zdrava varijanta suvih pločica za grickanje u bilo koje doba dana.