Način pripreme
Susam se sipa u tiganjsa nelepećim premazom.
Zapeče se na visokoj temepraturi uz neprestano mešanje dok ne porumeni.
Badmi se krupno iseckaju u secku.
Kada je susam blago porumeneo, dodaju se bademi i suncokretove semenke.
Propržavanje traje još 10 minuta uz neprestano mešanje.
Med od bora se stavlja u posudu na vodenu paru i kuva se 10 minuta.
Nakon što je med skuvan, dodaju se semenke.
Veoma dobro se izmeša i kuva se još 5 minuta, nakon čega se skida sa ringle.
Smesa se sipa u tepsiju sa rupicama na namočeni papir za pečenje.
Ostavlja se da se ohladi na 30 minuta, nakon čega se seče na komade.
Nakon što se iseku domaće pločice sa susamom, ostavlja se da se u potpunosti ohladi.
Slatke pločice sa susamom se čuvaju u kutiji na sobnoj temperaturi tako što se svaki komad vadi iz tepsije i stavlja se na papirni ubrus.