Tartalete Mohito

18/04/2017
"Mirisne tartalete sa nežnim kremom, koje služimo samo najboljim prijateljima "
Priprema40 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno70 min.
Porcije24
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano506
  • Pregledi tokom meseca19
  • Pregledi tokom desmice17
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 250 g
  • maslac - 125 g, tvrd
  • jaja - 1 komad
  • šećer u prahu - 60 g
  • za krem
  • limeta - 120 ml, sok
  • šećer u prahu - 100 g
  • jaja - 3 komada
  • nana - 10 listova
  • limeta - kora od pola limete
  • za glazuru
  • želatin - 5 g
  • voda - 70 ml
  • šećer u prahu - 60 g
  • limeta - kora od pola limete
  • boja za kolače - zelena
* merne jedinice

Način pripreme

Nasecite maslac na kockice i umesite ga sa šećerom. Dodajte brašno i mešajte sve dok ne dobijete mrvice. Stavite jaje i umesite testo. Napravite loptu od testa, umotajte je u foliju i stavite u frižider na pola sata. Za to vreme napravite krem.

Operite i nasecite sitno listove nane. U malu šerpu stavite šećer, sok od limete, jaja i nasečenu nanu. Na slaboj vatri mešajte dok se smesa ne zgusne. Skinite sa vatre i dodajte maslac. Promešajte da se rastopi, prekrijte krem folijom i ostavite ga da se ohladi. Izvadite testo i razvucite ga u list debljine 1 cm. Isecite krugove od testa, velike kao dno kalupa. Ako nemate kalupe za tartalete, iskoristite silikonske kalupe za mafine.

Svaki krug stavite na dno. Prstima lagano pritisnite i izvucite ivicu. Viljuškom izbušite dno svake tartalete. Preko testa stavite parče papira i preko njega nekoliko zrna pasulja. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 minuta oko 20 minuta. Izvadite tartalete i ostavite da se ohlade.

Za to vreme pripremite glazuru.

Na svakom pakovanju želatina imate uputstvo. Pripremite želatin na osnovu tog uputstva. U malu šerpu stavite šećer, vodu i koru od limete. Ugrejte na slaboj vatri dok se šećer ne rastopi. Skinite sa vatre i dodajte želatin. Obojite sa nekoliko kapi boje za kolače i promešajte.

U svaku tartaletu stavite po malo krema, ali nemojte ih puniti. Na vrh tartaleta stavite po kašičicu ili dve od glazure. Kada se želatin stegne, gotove su za jelo.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija