Način pripreme
Crvene paprike iseckajte na sitne kockice, izaberite onu papirku koja ima jarku boju, koja je mesasta i slatka.
Zelena perca luka sitno iseckajte.
U posudi pomešajte biljno mleko sa maslinovim uljem, lumunovim sokom i solju.
U njih u delovima prosejte brašno sa praškom za pecivo i mešajte dok ne postane homogeno. Ukoliko je konzistencija gusta, sipajte malo vode ili još biljnog mleka.
Smesu podelite na dva jednaka dela. U jednoj izmešajte paprike i koncentrat paradajza, a u drugoj mladi luk i začine.
Margarinom podmažite silikonske kalupe za mafine. Mogu da se koriste i papirne korpice, ali one su malo veće i vreme pečenja će se blago povećati.
U svaki kalup sipajte po kašiku zelene smese i dopunite crvenom, bez da punite do vrha.
Pospite suncokretovim, bundevinim i makovim semenom,
Pecite ukusne slane mafine 30 minuta na 165 °C u prethodno zagrejanoj rerni.
Lagani i krhki, sa delikatnim i neupadljivim ukusom, ovi slani mafini su jednostavni za pripremu i veoma su efikasni.
Prijatno sa ovim efikasnim posnim slanim mafinima!
Komentari