bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Mafini»Slani Mafini»Efektni posni slani mafini

Efektni posni slani mafini

Efektni posni slani mafini
Fotografije: Jordanka Kovacheva
1 / 8
28/07/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema12 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno42 min.
Porcije10
"Ako tražite nešto efikasno za predjelo, ovi posni slani mafini su odličan izbor - lagani i veoma ukusni"

Potrebni sastojci

  • brašno - 230 g
  • biljno mleko - 200 ml (sojino, bademovo ili dr.)
  • maslinovo ulje - 50 ml ili ulje
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • sok od limuna - 10 g, sveže ceđen
  • crvene paprike - 1 komad
  • koncentrat paradajza - 1 kašičica
  • mladi luk - 2 struka, pera (ili vezica sremuša)
  • korijander - 1 kašičica, sušeni listovi
  • origano - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • semenke bundeve - 2 supene kašike, sirove, oguljene
  • semenke suncokreta - 2 supene kašike, sirove, oguljene
  • makovo seme - 1 - 2 supene kašike
  • margarin - za podmazivanje kalupa
* merne jedinice

Način pripreme

Crvene paprike iseckajte na sitne kockice, izaberite onu papirku koja ima jarku boju, koja je mesasta i slatka.

Zelena perca luka sitno iseckajte.

U posudi pomešajte biljno mleko sa maslinovim uljem, lumunovim sokom i solju.

U njih u delovima prosejte brašno sa praškom za pecivo i mešajte dok ne postane homogeno. Ukoliko je konzistencija gusta, sipajte malo vode ili još biljnog mleka.

Smesu podelite na dva jednaka dela. U jednoj izmešajte paprike i koncentrat paradajza, a u drugoj mladi luk i začine.

Margarinom podmažite silikonske kalupe za mafine. Mogu da se koriste i papirne korpice, ali one su malo veće i vreme pečenja će se blago povećati.

U svaki kalup sipajte po kašiku zelene smese i dopunite crvenom, bez da punite do vrha.

Pospite suncokretovim, bundevinim i makovim semenom,

Pecite ukusne slane mafine 30 minuta na 165 °C u prethodno zagrejanoj rerni.

Lagani i krhki, sa delikatnim i neupadljivim ukusom, ovi slani mafini su jednostavni za pripremu i veoma su efikasni.

Prijatno sa ovim efikasnim posnim slanim mafinima!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: