Mekani slani mafini

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
25/05/2019
"Garantovan savršen ukus uz svaki zalogaj "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano442
  • Pregledi tokom meseca72
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • suvi sastojci
  • brašno - 1 i 1/2 šolje
  • prašak za pecivo - 10 g
  • so - 1/2 kašičice
  • šećer - 1 kašika
  • kačkavalj - 1/2 šolje (rendan)
  • šunka - 1/2 šolje (kockice)
  • začini - peršun, bosiljak, čubar, origano
  • vlažni sastojci
  • jaja - 1 komad
  • sveže mleko - 1 šolja (1 šolja - 240 ml)
  • ulje - 1/3 šolje (ili otopljeni maslac)
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte posebno suve i vlažne sastojke.

Vlažne dodajte suvim, mešajte kašikom, dok smesa ne bude homogena.

Napunite kalupe za mafine, da imate za 12 srednjih mafina. Pecite oko 20-25 minuta na 190 stepeni.

Šunka se može zameniti slaninom, viršlama ili drugim kobasicama. Poslužite slane mafine sa šoljom jogurta.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar