Pita od jabuka s maslacem

01/05/2017
"Sa hrskavom koricom i aromatičnim nadevom - zar ovo nije savršena pita od jabuka?"
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije12
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 712
  • Pregledi tokom meseca42
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • za testo
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 1 šolja
  • maslac - 250 g
  • brašno - 4 šolje
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • za nadev
  • jabuke - 1 kg
  • šećer - 1 šolja
  • sok od 1 limuna
  • voda - 5 kašika
  • cimet - 1 kašičica
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite oprane jabuke, isecite na tanko u šerpu, pospite ih šećerom, limunovim sokom i vodom. Stavite ih na umerenu temperaturu i kuvajte oko 10 minuta, sklonite šerpu s vatre i ostavite da se potpuno ohladi.

Zamesite testo od navedenih sastojaka, odvojte jednu trećinu. Veći deo testa razvijte u veću koru veličine posude za pečenje i rasporedite je u njoj, formirajući i zidove pite. Viljuškom izbodite testo, koje se nalazi na dnu, na nekoliko mesta.

Sipajte i rasporedite ravnomerno ohlađen nadev od jabuke u posudu i pospite cimetom i savijte zidove pite na unutra. Manji deo testa razvijte u koru i isecite kalupom za kolače figure kakve želite, dekorišući pitu s njima.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni dok ne dobije zlatastu boju.

Gotovu pitu pospite šećerom u prahu.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija