Način pripreme
U ugrejanom svežem mleku rastvorite kvasac, 1 kašičicu šećera i 4 supene kašike brašna. Promešajte i ostavite 10 minuta da se kvasac aktivira.
Rastopite mast i dodajte ulje u njega.
Umutite jaja sa šećerom bez jednog žumanca (ono će biti za premazivanje milibrot krune). Dodajte so, vanilu, sok od limuna i šećer od limuna. Sve dobro promešajte.
Prosejte brašno i napravite udubljenje. Unutra stavite smesu od jaja i nadošao kvasac. Zamesite meko testo, dodajte u delovima mast.
Stavite testo u posudu i pokrijte krpom ili folijom.
Stavite u rernu, uključite na 30 stepeni. Čim se ugreje isključite i ostavite testo na 60 minuta dok se ne udvsotruči.
Gotovo testo kratko premesite i razvucite na pravougaonik, prečnika približno 30/60 cm.
Rastopite maslac za nadev i namažite testo.
Nakon toga stavite marmeladu i ravnomerno rasporedite kašikom. Ja sam koristila domaću marmeladu od šipka, ali možete i sa drugom.
Pospite krupnije samlevnenim orasima i uvijte u rolat. Napraivte krug i stavite na papir za pečenje. Makazama napravite prorete koji ne idu do kraja.
Ostavite ponovo da nadođe 30-40 minuta.
Pomešajte odvojeno žumance sa malo ulja i namažite uz pomoć četke. Pospite obilno šećerom i pecite 170 stepeni 35-40 minuta, proverite čačkalicom za zube.
Nakon što se ohladi ostavite na rešetku i onda isecite.
Prijatno!