Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Франзели»Francuski hlebovi sa četiri vrste brašna

Francuski hlebovi sa četiri vrste brašna

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k5125k445
Francuski hlebovi sa četiri vrste brašna
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
28/01/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
3
"Aromatični i zdravi francuski hlebovi, za sve koji vole domaće pripremljen hleb"

Potrebni sastojci

  • brašno - 300 g, tipsko
  • brašno - 200 g, belo
  • brašno - 50 g, od bundeve
  • brašno - 50 g, laneno
  • jaja - 1 komad
  • kvasac - 1 kesica
  • so - 1 supena kašika, ravna
  • šećer - 1 supena kašika
  • ulje - 4 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu sipajte prosejano belo i tipsko brašno. Dodajte brašno od bundeve i laneno brašno. Rastvorite kvasac sa šećerom u malo tople vode. Kad kvasac počne da nadolazi, dodajte ga u brašno. Razbijte jaje i dodajte ulje i so. Sipajte mlaku vodu (oko 250 ml) i zamesite meko testo. Pokrijte testo i ostavite na toplom da nadođe.

Gotovo testo podelite na tri lopte. Namažite ruke uljem i razvucite lopte na fitilj. Stavite francuske hlebove u pleh, na čije dno je stavljen papir za pečenje. Ostavite francuske hlebove na toplom da ponovo nadođu.

Pecite dok ne budu gotovi u ugrejanoj rerni, postepeno pojačavajte temperaturu do 180 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: