Posna torta

VecaVecaPočetnik18168132
09/07/2019
"Izreka Još malo pa nestalo smišljena je upravo za ovaj kolač "
Priprema100 min.
Ukupno100 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano181
  • Pregledi tokom meseca34
  • Pregledi tokom sedmice31
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • keks - 500 g, mleven postan
  • slatka pavlaka - 500 ml, posna
  • margarin - 150 g, postan (za mazanje)
  • šećer u prahu - 150 g
  • višnje - 500 g, zamrznute
  • šlag - 200 g, postan
  • voda - 200 ml, hladna
* merne jedinice

Način pripreme

Mikserom umutiti slatku pavlaku u čvrst šlag. U drugoj posudi mikserom umutiti margarin sa šećerom u prahu, dodati slatku pavlaku i sve dobro izmiksati. Posebno, mikserom umutiti šlag sa hladnom vodom.

Mleveni keks staviti u dublju posudu, dodati slatku pavlaku i mrzle višnje. Sve izmešati. Dodati 4 kašike šlaga, izmešati kako bi se svi sastojci sjedinili.

Obruč staviti na tacnu i ravnomerno rasporediti pripremljenu smesu. Ostaviti na sat vremena u frižider.

Tortu izvaditi iz frižidera, naneti šlag i vratiti u frižider (najbolje je da odstoji do sutradan). Skinuti obruč.

Tortu seći na parčad željene veličine, servirati i poslužiti.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar