Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Hleb iz mini pekare»Mekan beli hleb u mini pekari

Mekan beli hleb u mini pekari

ažurirano:
Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Autor
1k2614k
Mekan beli hleb u mini pekari
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 10
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
130 min.
Porcije
1
"Stavljaš, pritiskaš dugmad, jedeš za zadovoljstvom - takve recepte volimo."

Potrebni sastojci

  • voda - 270 ml
  • ulje - 3 supene kašike
  • šećer - 2 kašičice
  • so - 1 kašičica (puna)
  • suvi kvasac - 1 kašičica
  • brašno - 450 g
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrejte malo vodu, da ne bude hladna, i sipajte u mini pekaru. Dodajte šećer, so i ulje.

Prosejte brašno, izmerite i sipajte ga na tečne sastojke.

Na vrh sipajte suvi kvasac. Uključite mini mekaru i izaberite program za osnovni hleb - broj 1.

Moja je Mulineks, a za druge marke ćete trebati da izaberete prema uputstvu za upotrebu. Mi volimo sa srednje prepečenom koricom i tako i izaberemo.

Od brašna mnogo zavisi kvalitet vašeg hleba, zato izaberite lepo brašno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.7
52
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Miodrag Popov
Miodrag Popov
Ja sam umesto suncokretovog ulja stavio domaću svinjsku mast i bez šećera
mnogo je ukusniji.
I savet kada izvadite hleb obavezno ga umijte sa vodom.
17.03.2025 18:26
1
Anonimni
Anonimni
Koje je to lepo brasno?
26.10.2024 00:36
Anonimni
Anonimni
Zbog čega je kora mnogo tvrda?
26.04.2024 17:01
1
Anonimni
Anonimni
Odličan recept
15.03.2023 23:56
2