Način pripreme
Panini karamelizovan luk i čedar
Isecite hleb na pola po dužini i namažite ga tanko 1 supenom kašikm maslaca na isečenu stranu. Odozgo namažite senfom.
Rastopite druge 2 supene kašike maslaca u vatrostalnoj posudi na vatri. Luk isecite na tanke polumesece. Sipajte luk u maslac i šećer. Lepo promešajte. Kuvajte na tihoj vatri (najmanja temperatura na vašoj ringli) oko 30 minuta dok se luk ne karamelizuje. Periodično mešajte.
Poređajte hleb, polovinu izrendanog čedra, mocarelu, karamelizovan luk i preostali deo čedar sira. Pecite dendviče u tosteru za sendviče ili tiganju namazanom sa malo maslaca, na ringlu, pritisnite nečim da se spljeska. Pecite 3-5 minuta dok se sir ne rastopi i sondvič ne dobije braon boju.
Panini sa čorizom i pilećim fileom
Isecite hleb na pola po dužini i namaži oba dela tnakim slojem maslaca. Isecite pileći file i čorizo na tanke komade.
Poređajte u hleb pileći file, kečap, čorizo i sitno iseckanu tanku mocarelu. Poklopite drugim delom hleba i pecite sendvič u tosteru za sendviče ili u tiganju namazanom sa malo maslaca na vatri, pritisnite nečim teškim da bi se sendvič spljeskao. Pecite od 3-5 minuta dok se sir ne rastopi i sendvič ne dobije braon boju.