Bonapeti.rs»Recepti»Sendviči»Sendviči Panini

Sendviči Panini

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5141122k141
Sendviči Panini
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
2 / 3
09/07/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
2
"Sendvič Panini od sada i u vašem domu"

Potrebni sastojci

  • panini sa karamelizovanim lukom i čedar sirom
  • čabata - 1 komad
  • luk - 1 velika glavica
  • maslac - 3 supene kašike
  • šećer - 1 kašičica
  • senf - 1 supena kašika, dižonski
  • čedar - 50 g, izrendan
  • mocarela - 50 g, na tanke kriške
  • panini sa čorizom i pilećim fileom
  • čabata - 1 komad
  • čorizo - 20 g, sitno iseckan
  • maslac - 1 supena kašika
  • file - 50 g, pileći
  • kečap - 2 supene kašike, pikantan
  • mocarela - 30 g
* merne jedinice

Način pripreme

Panini karamelizovan luk i čedar

Isecite hleb na pola po dužini i namažite ga tanko 1 supenom kašikm maslaca na isečenu stranu. Odozgo namažite senfom.

Rastopite druge 2 supene kašike maslaca u vatrostalnoj posudi na vatri. Luk isecite na tanke polumesece. Sipajte luk u maslac i šećer. Lepo promešajte. Kuvajte na tihoj vatri (najmanja temperatura na vašoj ringli) oko 30 minuta dok se luk ne karamelizuje. Periodično mešajte.

Poređajte hleb, polovinu izrendanog čedra, mocarelu, karamelizovan luk i preostali deo čedar sira. Pecite dendviče u tosteru za sendviče ili tiganju namazanom sa malo maslaca, na ringlu, pritisnite nečim da se spljeska. Pecite 3-5 minuta dok se sir ne rastopi i sondvič ne dobije braon boju.

Panini sa čorizom i pilećim fileom

Isecite hleb na pola po dužini i namaži oba dela tnakim slojem maslaca. Isecite pileći file i čorizo na tanke komade.

Poređajte u hleb pileći file, kečap, čorizo i sitno iseckanu tanku mocarelu. Poklopite drugim delom hleba i pecite sendvič u tosteru za sendviče ili u tiganju namazanom sa malo maslaca na vatri, pritisnite nečim teškim da bi se sendvič spljeskao. Pecite od 3-5 minuta dok se sir ne rastopi i sendvič ne dobije braon boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: