Način pripreme
Pomešajte mleko sa pola pavlake i stavite smesu da provri. Dodajte kokosovo brašno, pokrijte i ostavite da odstoji 30 minuta. Natopite listove želatina u vodi.
Žumanca sa šećerom mutite u vazdušast krem. Prebacite smesu od kokosa u krpu i ocedite od kokosovog mleka. Zagrejte kokosovo mleko i pažljivo ga pomešajte sa žumancima uz neprestano mešanje. Mešajte smesu na pari, dok se ne zgusne, ali pazite da ne provri.
Iscedite želatin i promešajte ga u vruću smesu. Ako koristite instant želatin, pratite instrukcije na pakovanju. Umutite belanca i pavlaku u odvojenim posudama, dok ne dobijete vazdušast krem.
Na kraju umutite pavlaku i belanca pažljivo u već ohlađenu kokos smesu. Sipajte pola smese u odgovarajuće dezertne čaše. Potopite piškote u liker i stavite preko krema. Dopunite posudice kremom i stavite u frižider na 2 sata.
Narendajte pola kore pomorandže. U suvom tiganju zapecite 3 kašike oceđenog kokosovog brašna sa šećerom u prahu i korom pomorandže, dok ne postanu braon. Odvojte parčiće pomorandže od belih delova.
Ukrasite žele kokosovim brašnom i parčićima pomorandže.