Način pripreme
1. Prvo pripremite domaći krokan od badema, iseckajte bademe ako su celi. Ako imate listiće badema, dovoljno je da ih izmrvite prstoma.
2. U posudu sa debelim dnom sipajte šećer sa kašičicom vode i kad se karamelizuje (dok je karamel još svetao) sipajte bademe i malo protresite posudu. Sipajte na namazan papir za pečenje na u tankom sloju i ostavite da se ohladi.
3. Hladnu ploču karamela sa bademima izmrvite u blenderu, uključite na srednju brzinu 3-4 sekunde da se sve sitno isecka, ali da ne dobijete prah.
4. Umutite pavlaku. Nemojte se truditi da bude tvrda, nego da ostane kremasta. Dodajte u nju 4 supene kašike pripremljenog krokana i pormešajte.
5. U blenderu na kašu sameljite dinju sa šećerom, ako vam je pavlaka nezaslađena. Sjedinite voćnu smesu sa smesom od pavlake, pažljivo mešajte.
6. Rasporedite u male čaše, 4 komada, nemojte ih puniti do vrha i stavite u frižider na 30-40 minuta.
7. Tofi preliv pripremite tako što na umerneoj vatri ugrejete maslac i smeđi šećer. Kuvajte, mešajući dok smesa ne dobije karamel boju - oko 7-8 do 10 minuta, može i na tihoj vatri više vremena. Ostavite da se ohladi, ali ne potpuno.
8. Prelijte semifredo tofi prelivom i obilno pospite ostalim krokanom. Servirajte odmah da se oseti kontrast - mlako i hladno.
Božanstven desert! Neka vam je slatko!