Semifredo od borovnica

Катарина Кнежевић
Катарина Кнежевић
Početnik
06/03/2020
"Pa, i ime mu je tako.. čarodno, a ukus je neponovljiv "
Priprema15 min.
Kuvanje7 min.
Ukupno22 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano20
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pavlaka - 200 g, poslastičarska, nezaslađena
  • šećer - 200 g + za ukras
  • borovnice - 200 g
  • sok od limuna - 1 supena kašika
  • belanca - 3 komada
* merne jedinice

Način pripreme

1. Pripremite kuli od borovnica, stavite na umerenu vatru borovnice sa 100 g šećera i kašikom soka od limuna. Kuvajte 7 minuta od trenutka kada provri.

2. Skinite sa vatre i kratko pasirajte da ostanu komadići borovnica. Ostavite kuli da se ohladi.

3. Umutite pavlaku da bude kremasta, nemojte preterivati da se ne preseče. Stavite u frižider.

4. Umutite sneg od belanaca, dodajte u delovima preostlai šećer dok smesa ne postane gusta, sjajna i mekana.

5. Stavite u delovima u belanca kuli od borovnica. Mešajte lagano silikonskom spatulom, uzimajte odozgo i poklopite, tako dok smesa ne postane homogena ili sa bojama koje se prelivaju. Gledajte da ostane što mekša.

6. Dodajte i pavlaku i mešajte po istom principu.

7. Sipajte smesu za semifredo u pravougaoni kalup za kolač, pokriven streč folijom, tako da ivice vire van kalupa. Njima dobro pokrije posudu i stavite u zamrzivač minimum 4 sata.

8. Kada se semifredo sa borovnicama dovoljno stegne, izvadite ga tako što ćete povući ivice koje vire i okrenite na poslužavnik.

Ukrasite svežim borovnicama i listovima mente i odmah servirajte.

Imajte u vidu da se brzo topi, zato izvadite ceo semifredo, samo ako ćete servirati sve porcije. U protivnom, možete vaditi kugle, kao sladoled i ostatak odmah vratite u zamrzivač.

Koliko god da stoji tamo ovaj jedinstveni desert, nemojte brinuti da će previše da se stegne, ostaje mek i nežan.

Neka vam je slatko!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar