Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sladoled»Semifredo»Semifredo od borovnica

Semifredo od borovnica

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Semifredo od borovnica
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 9
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
7 min.
Ukupno
22 min.
Porcije
8
"Pa, i ime mu je tako.. čarodno, a ukus je neponovljiv"

Potrebni sastojci

  • pavlaka - 200 g, poslastičarska, nezaslađena
  • šećer - 200 g + za ukras
  • borovnice - 200 g
  • sok od limuna - 1 supena kašika
  • belanca - 3 komada
* merne jedinice

Način pripreme

1. Pripremite kuli od borovnica, stavite na umerenu vatru borovnice sa 100 g šećera i kašikom soka od limuna. Kuvajte 7 minuta od trenutka kada provri.

2. Skinite sa vatre i kratko pasirajte da ostanu komadići borovnica. Ostavite kuli da se ohladi.

3. Umutite pavlaku da bude kremasta, nemojte preterivati da se ne preseče. Stavite u frižider.

4. Umutite sneg od belanaca, dodajte u delovima preostlai šećer dok smesa ne postane gusta, sjajna i mekana.

5. Stavite u delovima u belanca kuli od borovnica. Mešajte lagano silikonskom spatulom, uzimajte odozgo i poklopite, tako dok smesa ne postane homogena ili sa bojama koje se prelivaju. Gledajte da ostane što mekša.

6. Dodajte i pavlaku i mešajte po istom principu.

7. Sipajte smesu za semifredo u pravougaoni kalup za kolač, pokriven streč folijom, tako da ivice vire van kalupa. Njima dobro pokrije posudu i stavite u zamrzivač minimum 4 sata.

8. Kada se semifredo sa borovnicama dovoljno stegne, izvadite ga tako što ćete povući ivice koje vire i okrenite na poslužavnik.

Ukrasite svežim borovnicama i listovima mente i odmah servirajte.

Imajte u vidu da se brzo topi, zato izvadite ceo semifredo, samo ako ćete servirati sve porcije. U protivnom, možete vaditi kugle, kao sladoled i ostatak odmah vratite u zamrzivač.

Koliko god da stoji tamo ovaj jedinstveni desert, nemojte brinuti da će previše da se stegne, ostaje mek i nežan.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: