Način pripreme
1. Kupine dobro operite i zatim dobro ocedite. Odvojite nekoliko za dekoraciju deserta, a ostale stavite u činiju i posipajte kristalnim šećerom. Neka odstoje tako nekoliko sati ili neka prenoće.
2. Zatim kupine ispasirajte viljuškom. NIje obavezno da pravite pire. Ocedite i odvojite malo soka sa strane.
3. U činiji pomešajte maskarpone sa šećerom u prahu, vanilin šećerom i rumom. Stavite kašiku meda, pa tako odredite sami koliko će biti slatko. Dodajte i pasirane kupine i mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.
4. Isipajte u čaše i stavite u zamrzivač na 30 minuta do sat vremena, da se stegne, pa da dobijete nešto kao Semifredo.
5. Pre serviranja prelijte sokom od kupina, koji ste odvojili, pa narenadajte obe vrste čokolade. Garnirajte celim kupinama i svežim listovima mente.
Uživajte!