Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Šnicle sa bešamel sosom

Šnicle sa bešamel sosom

Natalia PetrovaNatalia Petrova
Šegrt
111072
Šnicle sa bešamel sosom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Brze zapečene svinjske šnicle u domaćem bešamel sosu. Pravo uživanje za ljubitelje mesa"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - oko 800 g
  • sveže mleko - 1 litar
  • maslac - 50 g
  • brašno - 4 kašike
  • so
  • biber
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjsko meso se iseče na šnicle. Svaka od njih se istuca drvenim čekićem i utrlja se biberom i solju.

Proprže se nekoliko minuta u jako zagrejanom ulju, da se meso zapeče. Nakon toga se prebacuju u posudu za pečenje, doliva se oko pola šolje vode i zapeče se dok ne bude skoro potpuno gotovo.

Malo pre nego što su gotove sprem se bešamel sosom. Za taj cilj maslac se istopi u odgovarajućoj posudi. Postepeno se dodaje brašno i zaprži se. Uz neprestano mešanje se dodaje sveže mleko.

Gotov sos se dodaje u šnicle, koje se vraćaju u rernu dok potpuno ne budu gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: