Način pripreme
Odvajamo jedno žumance u posudu. Drugo belance i jedno jaje nam je potrebno za smesu. Isečemo ratluk na po 2-3 parčeta. Stavljamo ih na tanjir, on će nam biti potreban za nadev.
Prosevamo brašno u duboku posudu. U drugoj posudi umutimo jaje i belance sa šećerom. U kiselo mleko stavljamo sodu za hleb. Dodajemo i njega unutra. Dodajemo maslac, koji treba da bude mekan.
U brašno stavljamo prašak za pecivo i mešamo da se dobro pomeša. Postepeno dodajemo brašno i zamesimo testo. Testo delimo na lopice. Kidamo od testa i unutra stavljamo komade ratluka. Oblikujemo lepe loptice, iste veličine.
Ređamo pogačice u pleh, obložen papriom za pečenje. Namžemo ih umućenim žumancem uz pomoć četke i pospemo šećerom polovinu loptica, drugu polovinu belim susamo. Pečemo u ugrejaoj rerni na 180 stepeni. Jedemo uz kafu. Neka vam je slatko!