Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Kolač sa ratlukom»Tompusi sa ratlukom od testa sa maslacem

Tompusi sa ratlukom od testa sa maslacem

JordanJordan
Početnik
3
Tompusi sa ratlukom od testa sa maslacem
Fotografije: Doni Niki
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
90 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
130 min.
Porcije
40
"Posipaju se šećerom u prahu dok su još tople. Od ove doze dobija se velika količina domaćih hrskavih tompusa sa ratlukom."

Potrebni sastojci

  • brašno - onoliko, koliko će smesa primiti
  • maslac - 1 šolja
  • ulje - 1 šolja
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • šećer - 1 šolja, ne baš puna
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • nadev - po želji (marmelada od šljiva ili ratluk ili orasi ili drugo)
* merne jedinice

Način pripreme

Brašno, dovoljno da se napravi čvrsto testo. Pomešajte sve sastojke i postepeno dodajte brašno.

Uzmite testo i razvijte ga oklagijom ga u tanku koru, isecite ga na kvadrate i dodajte nadev po želji. Može se praviti od: marmelade od šljiva ili ratluka ili oraha ili nečeg drugog.

Zatim se umotaju cigare. Nastavite ovako dok ne potrošite testo.

Pravite tompuse sa ratlukom sitnije, jer se tokom pečenja šire. Pecite u umereno zagrejanoj rerni dok ne porumene - zavisi od vašeg aparata.

Posipaju se šećerom u prahu dok su još tople. Od ove doze dobija se velika količina domaćih hrskavih tompusa sa ratlukom.

Pogledajte i kako da napravite savršeno mrvljivo testo i obavezno probajte naše klasične kolačiće sa maslacem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: