Način pripreme
Za ovaj recept za keksiće sa bundevom sa ovsem i čokoladnim kapljicama, prvo isecite bundevu na komade, stavite u vrelu vodu i kuvajte, nakon toga pasirajte.
U veliku posudu sipajte orašaste plodove i pire od bundeve. Promešajte i ostavite pola sata. Nakon toga dodajte šećer, kokosovo brašno i brašno.
Dobro promešajte i stavite jaje, med, rastopljeni maslac, prašak za pecivo i cimet. Rukama umesite testo.
Pripremite široki pleh i obložite papriom za pečenje. Od dobijenog testa kašikom ili rukama oblikujte loptice i pritisnite da keksići budu ravni.
Potrudite se da budu približno iste veličine. Preko svakog keksića stavite čokoladne kapljice i pritisnite.
Pecite keksiće sa bundevom u ugrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta ili dok ne dobiju zlatnu boju.
Ako volite da jedete slatko, nastavite sa kulinarskim eksperimentima sa još ideja za bombone od bundeve ili omiljene mafine sa bundevom.