Pileći paprikaš sa krompirom u rerni

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
11k
524
883
13/09/2018
"Probajte naš omiljeni pileći paprikaš sa krompirom i shvatićete zašto ga svi toliko mnogo vole"
Priprema40 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno100 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 242
  • Pregledi tokom meseca25
  • Pregledi tokom sedmice18
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pile - oko 2 kg
  • krompir - 2 kg
  • luk - 2 glavice
  • šargarepa - 2 komada
  • paradajz - 400 ml, u konzervi, isečen
  • paprika - 2 komada, crvena
  • ulje - 50 ml
  • brašno - 1 kašika, izvršita
  • lovorov list - 2 komada
  • biber - 15 zrna
  • aleva paprika - 1 1/2 kašika
  • so - po ukusu
  • peršun - svež, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i isecite pile na porcije, operite ih i osušite. Zagrejte ulje i poređajte porcije u njega, zapržite sa obe strane dok ne dobiju zlatastu boju, sklonite sa vatre i izvadite zaprženo meso.

Isecite na sitno, luk, šargarepe i paprike. U isto ulje dodajte brašno i zapržite na kratko, dodajte isečeno povrće i pržite dok ne omekša. Dodajte lovorov list, biber i alevu papriku, promešajte i dodajte isečen paradajz iz konzerve. Kuvajte dok se ne zgusne kao pire, sklonite s vatre.

Oljuštite i isecite krompir na kocke, stavite ga ravnomerno na dno posude za pečenje.

Prelijte ga smesom od povrća i promešajte. Prelijte toplom vodom, tek toliko da prekrije krompir i posolite po ukusu, promešajte.

Poređajte porcije piletine preko njega i pospite peršunom. Stavite jelo u prethodno zagrejanu rernu na 250 stepeni i pecite oko 1 sat.

Nakon što se odozgo zapeče da dobije lepu preplanulost, uvijte posudu aluminijumskom folijom dok ne bude gotov krompir.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar