Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Kavarma»Pileći paprikaš sa vinom

Pileći paprikaš sa vinom

Pileći paprikaš sa vinom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Šta ćete reći za jedan bogat pileći paprikaš sa mnogo povrća i aromatičnim sosom od vina"

Potrebni sastojci

  • pileći file - 500 g
  • pečurke - 100 g
  • paprika - 1 komad
  • šargarepa - 1 komad
  • paradajz - 2 komada
  • ulje - 5 kašika
  • brašno - 1 kašičica
  • so - po ukusu
  • aleva paprika
  • biber - 1 kašičica
  • lovorov list - 2 komada
  • luk - 3 glavice
  • bujon - 1 šolja, pileći
  • belo vino - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Iseče se pileće meso na zalogaje i zaprži se u zagrejanom ulju.

Očiste se i naseku luk, pečurke i šargarepa. Dodaje se meso i mešamo. Ostavi se na kratko da se prodinstaju.

Narenda se paradajz na rende, može i iz konzerve. Dodajemo alevu papriku, biber i lovorov list.

Preliva se bujonom i belim vinom, ringla se ostavi na niskoj temperaturi, tiko da krčka 25-30 minuta dok se ne skuva meso.

Na kraju se zgusne rastvorenim brašnom s malo vode i nakon 3 minuta paprikaš je gotov.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: