Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Omlet»Omlet iz rerne sa koricom od kačkavalja

Omlet iz rerne sa koricom od kačkavalja

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2157k421
Omlet iz rerne sa koricom od kačkavalja
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 6
03/10/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
3
"Bogata, aromatična i hrskava korica - baš ovako možemo da opišemo ovaj odličan omlet koji je zdrav, zato što se priprema bez prženja"

Potrebni sastojci

  • paprike - 3 komada, crvene iz tegle
  • crveni luk - 1 srednja glavica
  • kobasica - 100 g, po izboru
  • kačkavalj - 100 g
  • jaja - 6 - 7 jaja
  • peršun
  • sveže mleko - 1/3 šolje
  • ulje - 3 supene kašike
  • so - 1 kašičica
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštimo luk, operemo ga tekućom vodom i neko vreme stavljamo u frižider. To radimo da ne bismo plakali dok sečemo luk. Isečemo ga na kockice. Papriku vadimo iz tegle, takođe sečemo na kockice. Isečemo peršun.

Uzimamo mali pleh, ja sam uzela pravougaonu vatrostalnu činiju, pomešamo povrće zajedno sa kobasicom i peršunom.

Odozgo posipamo rendanim kačkavaljem. Umutimo jaja sa svežim mlekom i uljem i dodajemo začine, biber i so.

Gotovu smesu sipamo preko kačkavalja. Stavljamo u rernu i pečemo dok ne bude gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: