Zdrave tikvice iz rerne sa koricom od parmezana

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
29/07/2019
"Hrskave tikvice iz rerne sa koricom od parmezana - jelo, koje želite da probate što je pre moguće "
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano170
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • tikvice - 4 - 5 komada, zavisi od veličine
  • kukuruzno brašno - 6 supenih kašika, punih
  • prezle - 3 supene kašike, pune
  • so - 1 supena kašika, ravna
  • biber - po želji
  • provansalski začini - po želji
  • maslinovo ulje - 2 - 3 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo tikvice na krugove ili ivice (tanke oko 1 cm). Ne solimo ih prethodno zato što će so izvući vodu i dehidriraće.

Kod termičke obrade u rerni one ostaju suve i žilave.

Suve sastojke pomešamo u širokoj posudi - brašno, prezle i so pomešamo u širokoj posudi.

Po želji dodajemo prezle sa začinima - biber, začine po ukusu.

U pleh, obložen papriom za pečenje sipamo nekoliko kapljica maslinovog ulja.

Svki krug povrće uvaljamo u prezle. Posipamo parmezanom. Poređamo stepenasto u posudu za pečenje i unutra stavljamo još masti.

Rernu prethodno uključimo na 180 stepeni.

Pečemo tikvice dok ne porumene.

Serviramo tople, ali i kao hladno predjelo.

Obavezno serviramo sa mlečnim sosom sa belim lukom, obilno posuto svežom mirođijom.

Na taj način ćemo uživati u njihovom ukusu i korisnim elementima, a u isto vreme se čuvamo od kiseline u stomaku ili problema za žučem.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar