Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Pileća krilca u rendanom krompiru

Pileća krilca u rendanom krompiru

Maria SimovaMaria Simova
Autor
9922944k328
Pileća krilca u rendanom krompiru
Fotografije: Maria Simova
1 / 2
25/11/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Dodajte u klasične recepte i malo svog sopstvenog stila - tako se rađaju jedinstvena jela"

Potrebni sastojci

  • pileća krilca - 1 kg
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • ulje - za prženje
  • krompir - 700 g
  • luk - 1 glavica
  • univerzalni začin - 1 supena kašika
  • jaja - 3 komada
  • sveže mleko - 20 ml
  • kisela pavlaka - 200 g
  • majonez - 100 g
  • brašno - 100 g
  • peršun - 5 - 6 strukva
* merne jedinice

Način pripreme

Operite pileća krilca, osušite ih, posolite i pobiberite.

Propržite ih u malo ulja na tihpj vatri dok ne dobiju braon boju sa obe strane, skinite sa vatre.

Izrendajte krupnije krompir, isecite luk i peršun sitno i pomešajte ih. Posebno umutite jaja, dodajte mleko, pavlaku, brašno i vegetu, ako je potrebno posolite i dobro pomešajte sa smesom od krompira.

Dodajte majonez, promešajte dobro i sipajte smesu u odgovarajući pleh.

Odozgo poređajte pržena pileća krilca i uvijte pleh folijom.

Stavite pleh u plrethodno ugrejanu rernu na 200 stepeni i pecite oko 30-40 minuta.

Jelo servirajte sa svežom salatom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: