Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Šnicle»Pileći file u tiganju sa medom

Pileći file u tiganju sa medom

NikolaNikola
Šegrt
122143
Pileći file u tiganju sa medom
Fotografije: Nikola
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
2
"Očaraće vas ukusom, očaraće vas aromom i nećete želeti da probate drugu piletinu, obećavamo vam"

Potrebni sastojci

  • pileći file - 500 g
  • maslac - 2 kašike
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • jabukovo sirće - 1 kašika
  • soja sos - 1 kašika
  • med - 100 g
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • brašno - za potapanje fileta
  • ulje - nekoliko kašika za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo piletinu na tanko, posipamo solju i biberom. Ostavljamo malo da upije, potopimo u brašno i zapržimo u malo masnoće dok ne bude gotovo.

Nakon što su gotovi svi fileti vadimo ulje iz tiganja, stavljamo maslac i zapržimo sitno isečen beli luk. Nakon što se zaprži beli luk dodajemo sirće, soja sos i med.

Ostavljamo da se zgusne sos i vraćamo piletinu u tiganj, pri čemu okrećemo često da upije sos.

Nakon 2-3 minuta sklanjamo sa ringle i uživamo u rezultatu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: