Način pripreme
Očistimo šnicle ako je neophodno. Ne tanjimo ih da bi ostale sočne.
Začinimo ih solju, biberom, čubrom. Pokrivamo ih streč folijom i stavljamo u frižider na oko jedan sat da upiju začine.
U zagrejan tiganj stavljamo maslac, pazeći da temperatura ne bude mnogo visoka (da ne pregori, dodajemo i kašiku ulja).
Zapečemo meso oko 3-4 minuta sa obe strane. Vadimo šnicle i ređamo ih u posudu za pečenje.
U začinjeno meso sipamo vino, deglaziramo oko 5 minuta dok ne ispari alkohol.
Dodajemo tečnu pavlaku, dižonski senf i mešamo. U njih na kraju dodajemo kiselu pavlaku i so po ukusu.
Gotovim sosom prelivamo šnicle. Pokrivamo ih folijom i zapečemo u prethodno zagrejanoj rerni oko 30 minuta (svaka rerna peče drugačije).
Sklanjamo foliju, posipamo narendanim kačkavaljam i dopečemo dok se ne istopi.
Garniramo ih aromatičnim krompirićima, zapečenim sa origanom i maslinovim uljem.
Serviramo sa sezonskom salatom.