Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Svinjske šnicle sa sosom od pavlake i paprikama

Svinjske šnicle sa sosom od pavlake i paprikama

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5221342k
Svinjske šnicle sa sosom od pavlake i paprikama
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
3
"Traženje najukusnijih i najsočnijih šnicli je uspelo - evo ih"

Potrebni sastojci

  • svinjske šnicle - 3 komada, vrat, bez kosti
  • crni luk - 1 glavica
  • beli luk - 1 čen
  • paprika - 3 komada, crvene, pečene i oljuštene
  • paradajz pire - 1 kašičica
  • aleva paprika - 2 kašičice
  • bujon - 200 ml, pileći
  • kisela pavlaka - 200 g
  • peršun - 2 kašike, seckan za posipanje
  • ulje - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte ulje u dubokom tiganju na umerenoj temperaturi. Upržite šnicle po 3 minuta sa svake strane. Izvadite ih u tanjir i umotajte ih u foliju, da ih sačuvate tople.

Naseckajte luk i pečenu papriku na tanke trake, a beli luk na sitno. Kada izvadite šnicle, sipajte luk i papriku u tiganj.

Kuvajte oko 5 minuta dok povrće ne omekša, dodajte alevu papriku i promešajte. Nakon 2 minute dodajte i paradajz pire. Promešajte dobro i kuvajte još 5 minuta.

Sipajte bujon i vratite šnicle u tiganj sa povrćem. Kuvajte oko 10 minuta i dodajte kiselu pavlaku. promešajte i kuvajte još 2 minuta.

Posolite po potrebi. Pospite seckanim peršunom i poslužite uz beli pirinač ili krompir pire.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: