Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Ćevap»Sarma kebap sa svinjetnom

Sarma kebap sa svinjetnom

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Sarma kebap sa svinjetnom
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Ukus koji svi vole, doneće vam garantovan užitak"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 50 0g
  • dimljeni file - 100 g, slanina
  • pečurke - 250 g
  • listovi kupusa - 12 komada, kiselog
  • za sos
  • paradajz - 2 - 3 komada, iz konzerve
  • biber - 1 supena kašika
  • praziluk - 1 struk
  • peršun
  • za marinadu
  • crno vino - 50 ml
  • soja sos - 50 ml
  • biber
  • čubar
* merne jedinice

Način pripreme

Meso isecite na kockice. Pomešajte sastojke za marinadu i stavite komadiće mesa. Stavite u frižider na 1 sat. Sipajte ulje u tiganj. Pržite meso dok ne dobije zlatnu boju. Dodajte sitno iseckan praziluk i pečurke. Kad omekšaju sastojci dodajte slaninu/file isečen na trakice.

Nakon nekoliko minuta dodajte paradajz i začine. Na kraju dodajte isečen peršun. Uzmite list kupusa, stavite od nadeva i uvijte stegnatu sarmu. Tako uradite sa svim sastojcima.

Poređajte sarme u pleh. Prelijte ih sosom, koji se stvorio prilikom dinstanja sastojaka i malo vode. Pokrijte folijom i pecite na 200 stepeni oko 35-40 minuta.

Na kraju skinite foliju, pospite sarme alevom paprikom i pecite još 10 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: