Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Tikvice u Rerni»Punjene tikvice sa kinoom u rerni

Punjene tikvice sa kinoom u rerni

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2117k396
Punjene tikvice sa kinoom u rerni
Fotografije: Yana Todorova
1 / 7
30/06/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"Punjene tikvice, koje vam baka nikad nije spremila"

Potrebni sastojci

  • kinoa - 100 g
  • voda - 200 g
  • tikvice - 2 - 3 komada
  • šargarepa - 1 komad
  • paradajz pire - 1 kašika
  • luk - 1/2 komada
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • biber
  • so
  • aleva paprika
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu sa vodom i prstohvatom soli stavite kinou. Kuvajte 10 minuta, a nakon toga isključite ringlu i stavite poklopac.

Tikvice dobro operite i isecite na pola. Izdubite unutrašnjost jednom kašičicom.

Dobijene izdubljene tikvice spustite na 2 minuta u kipuću posoljenu vodu.

U tiganj stavite 2 kašike vode, dodajte izdubljenu unutrašnjost tikvica, rendanu šargarepu, luk i paradajz.

Dodajte so, biber i ostale začine, poklopite i ostavite da se krčka na tihoj vatri.

Sve to pomešajte sa kinoom, dobro promešajte i napunite tikvice. Stavite ih u tavu sa malo vode.

Pecite u vrućoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta.

Kada ih izvadite, posipajte preko maslinovog ulja i poslužite.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: