Način pripreme
Aluminijumske kalupe namažemo maslacem po dnu i sa svih strana. Sir potopimo u vodu na oko 20 minuta da se skine so. Nakon toga sečemo na četiri jednaka dela. Crvene pečene paprike sečemo na trakice, a paradajz na krugove, a nakon toga na pola.
Luk i beli luk oljuštimo i isečemo - luk na polumesec, beli luk na krugove. Polovinu maslaca ugrevamo u odgovarajućoj posudi sa jednom-dve kašike ulja na vatri i u njemu dinstamo beli luk kratko i u njega dodajemo luk dok ne omekša.
Rasporedimo po dnu četiri aluminijumska kalupa, jednake delove. Rernu prethodno ugrevamo.
Kalupe poređamo u pleh za pečenje da bi bllo lakše stavljanje i vađenje iz rerne. U kalup na dinstani luk stavljamo po nekoliko trakica pečene paprike, po jednu krišku sira, po dve kriške paradajza i deo maslaca. Pečemo u rerni oko 5 minuta. Odozgo stavljamo po jedno jaje po porciji i malo maslaca i ulja odozgo.
Ponovo stavljamo u rernu da se jaja ispeku. Na kraju posipamo mlevenim biberom i ljutom alevom paprikom po želji. Serviramo toplo!