Način pripreme
Namažite đuvečare maslacem.
Oljuštite paradajz i isecite ga na tanke šajbne. Isecite luk na sitno i raspodelite ga po dnu đuvečara.
Poređajte isečen paradajz po ivici đuvečara. Ako ostane paradajz isecite ga na male kocke i pospite po dnu.
Isecite na tanke lente ispečenu i oljuštenu papriku i raspodelite porcije.
Isecite sir na male parčiće i poređajte preko paprika i po zidovima tako da ostane mali otvor za jaje.
Pospite origanom, biberom i solju po ukusu. Zapecite oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni bez poklopca.
Izvadite i razbijte jaja u otvore. Pospute blago kačkavaljem oko jajeta.
Dopecite sa pokolopcem oko 10 minuta. Izvadite i pospite alevom paprikom.
Po želji servirajte sir na šopski način sa po jednom ljutom paprikom.