Pržene seoske štrudle od jabuka

29/01/2019
"Oh, zašto, zašto je na selu sve tako ukusno "
Priprema15 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno25 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano384
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 1 šolja, puna
  • so - prstohvat
  • ulje - 5 - 6 kapljica
  • voda
  • nadev
  • jabuke - 2 srednje veličine
  • cimet - 1 kašičica
  • ulje - oko 10 ml, za prženje
  • šećer u prahu - oko 1 supena kašika, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu stavljamo brašno. Napravimo udubljenje, stavljamo prstohvat soli, malo ulja i mlaku vodu. Zamesimo tvrdo testo. Ostavljamo loptu od testa uvijenu da odstoji 15 minuta na toplom i da se otpusti.

Za to vreme krupnije izrendamo dve lepo oprene jabuke. Ako je voće domaće i sa tankom koricom, nemojte ga ljuštiti.

Na brašnom posutoj radnoj površini razvucite testo na tanak list, kao za pitu - ne treba da se kida.

Isecite oštrim nožem na dve polovine. Preko izrendajte jabuke, pospite cimetom. Uvijte u rolat. Ivice pokvasite vodom da se zalepe i da ne izađe nadev prilikom prženja.

Pripremite tiganj sa ugrejanim uljem. Kad se ugreje, pažljivo stavite dva rolata da se prže sa svih strana.

Izvadite na ubrus da se ocedi višak masti.

Isecite na komade i obilno pospite šećerom u prahu dok su štrudle još tople.

Napomena: U zavisnosti od toga koja je veličina tiganja u kome ćete pržiti štrudle (ako je manji) možete rasporediti testo i da napravite manje.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar