Način pripreme
U posudu stavljamo brašno. Napravimo udubljenje, stavljamo prstohvat soli, malo ulja i mlaku vodu. Zamesimo tvrdo testo. Ostavljamo loptu od testa uvijenu da odstoji 15 minuta na toplom i da se otpusti.
Za to vreme krupnije izrendamo dve lepo oprene jabuke. Ako je voće domaće i sa tankom koricom, nemojte ga ljuštiti.
Na brašnom posutoj radnoj površini razvucite testo na tanak list, kao za pitu - ne treba da se kida.
Isecite oštrim nožem na dve polovine. Preko izrendajte jabuke, pospite cimetom. Uvijte u rolat. Ivice pokvasite vodom da se zalepe i da ne izađe nadev prilikom prženja.
Pripremite tiganj sa ugrejanim uljem. Kad se ugreje, pažljivo stavite dva rolata da se prže sa svih strana.
Izvadite na ubrus da se ocedi višak masti.
Isecite na komade i obilno pospite šećerom u prahu dok su štrudle još tople.
Napomena: U zavisnosti od toga koja je veličina tiganja u kome ćete pržiti štrudle (ako je manji) možete rasporediti testo i da napravite manje.