Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Svinjske šnicle od buta sa lisičarkom

Svinjske šnicle od buta sa lisičarkom

Albena AtanasovaAlbena Atanasova
Šef kuhinje
8920674
Svinjske šnicle od buta sa lisičarkom
Fotografije: Albena Atanasova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Skoro pa možemo da osetimo miris"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 1 kg, od buta
  • lisičarke - 300 g
  • šargarepa - 3 komada
  • luk - 1 glavica, krupniji
  • brašno - za valjanje
  • maslac - 50 g
  • ulje - za prženje
  • biber - u zrnu
  • so - po ukusu
  • kari - 5 g
  • kumin
  • voda
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjsko meso isecite na šnicle. Svaku uvaljajte u brašno.

U manjoj šerpi ugrejte ulje dovoljno za prženje. Pržite uvaljane šnicle dok ne budu polugotove.

Dobro operite lisičarke. Krupnije izlomite rukama na komade. Sitinije mogu ostati cele.

Poređajte šnicle u pleh za pečenje. Preko isecite šargarepu na tanke krugove ili izrendajte po želji, a luk sitno iseckajte. Dodajte i lisičarke.

Pospite začinima. Dodajte više bibera. Na kraju dodajte maslac i dodajte vodu.

Pecite u normalnoj rerni dok ne bude gotovo. Jelo servirajte dok je toplo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: