Način pripreme
Svinjski but se seče na šnicle. Od te količine mesa dobijaju se otprilike 4 svinjske šnicle srednje veličine. U posudi se pomešaju maslinovo ulje i začini, izmeša se i pomoću četkice se premazuju šnicle.
Stavljaju se u posudu sa poklopcem i ostavljaju se na otprilike sat vremena da se mariniraju. Krompir se oguli, nasecka se na kockice i stavljaju da se ključaju u ključaloj vodi, posoljenoj vodi u kojoj ima malo maslinovog ulja.
Tiganj sa nelepljivim premazom se zagreva i u njemu se proprže šnicele. Nakon toga se dodaje luk, vino i beli luk i jelo se ostavlja da se krčka poklopljeno na tihoj vatri, tako što se s vremena na vreme okreću šnicle sa svake strane.
Kada se krompir skuva (treba da bude tvrdo kuvan) ocedi se od vode. U malom tiganju se istopi maslac i u njega se dodaje krompir, sitno naseckana mirođija i usitnjeni beli luk.
Stavlja se i nekoliko grančica majčine dušice. Kuva se nekoliko minuta poklopljeno, nakon čega se izmeša kako bi krompir sote mogao da uhvati koricu. Kada su šnicle i krompir gotovi, jelo se poslužuje toplo.
Neka vam je ukusno sa ovim svinjskim šniclama od buta sa krompitom sote!