Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Svinjske šnicle od buta sa krompirom sote

Svinjske šnicle od buta sa krompirom sote

Svinjske šnicle od buta sa krompirom sote
Fotografije: Teodora Meshterova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Sočne šnicle i aromatičan krompir - da li postoji ukusnija kombinacija od ove"

Potrebni sastojci

  • svinjski but - 500 g
  • crni biber - 1 kašičica
  • aleva paprika - 2 kašičice
  • majčina dušica - nekoliko grančica
  • so - po ukusu
  • belo vino - 150 ml
  • luk - 1/2 glavice
  • beli luk - 1 čen
  • maslinovo ulje - 50 ml
  • Za krompir
  • krompir - 1 kg
  • so - po ukusu
  • beli luk - 1 čen
  • maslac - 100 g
  • maslinovo ulje - nekoliko kapljica
  • majčina dušica - nekoliko grančica
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjski but se seče na šnicle. Od te količine mesa dobijaju se otprilike 4 svinjske šnicle srednje veličine. U posudi se pomešaju maslinovo ulje i začini, izmeša se i pomoću četkice se premazuju šnicle.

Stavljaju se u posudu sa poklopcem i ostavljaju se na otprilike sat vremena da se mariniraju. Krompir se oguli, nasecka se na kockice i stavljaju da se ključaju u ključaloj vodi, posoljenoj vodi u kojoj ima malo maslinovog ulja.

Tiganj sa nelepljivim premazom se zagreva i u njemu se proprže šnicele. Nakon toga se dodaje luk, vino i beli luk i jelo se ostavlja da se krčka poklopljeno na tihoj vatri, tako što se s vremena na vreme okreću šnicle sa svake strane.

Kada se krompir skuva (treba da bude tvrdo kuvan) ocedi se od vode. U malom tiganju se istopi maslac i u njega se dodaje krompir, sitno naseckana mirođija i usitnjeni beli luk.

Stavlja se i nekoliko grančica majčine dušice. Kuva se nekoliko minuta poklopljeno, nakon čega se izmeša kako bi krompir sote mogao da uhvati koricu. Kada su šnicle i krompir gotovi, jelo se poslužuje toplo.

Neka vam je ukusno sa ovim svinjskim šniclama od buta sa krompitom sote!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: